Contacteaza-ne 0758 55 88 18

IDEI DE CALATORIE de la NIAD TRAVEL : Pesterile din Muntii Taurus - Estul Asiei Mici, Turcia.

IDEI DE CALATORIE de la NIAD TRAVEL : Pesterile din Muntii Taurus - Estul Asiei Mici, Turcia.

Aproximativ o treime din suprafata Turciei este situata pe un strat de calcar, astfel incat formele de relief carstice, precum raurile subterane si pesterile adanci, sunt aici des intalnite.

Cea mai mare zona carstica este lantul muntos TAURUS, o extindere a lantului alpin, la marginea sud-estica a platoului Anatoliei.

Muntii TAURUS se intind de la lacul Aridir, din vest si pana la izvoarele fluviului Eufrat in est, fiind intersectat de niste chei inguste prin care curge raul Gokolut.

Muntii TAURUS abunda in siteme de pesteri, printre care Pestera INSUYU, cu salile sale pline de stalactite si stalagmite, pestera ILARININI, cu rezervoarele sale de apa si ruinele din vremea Imperiului Bizantin, Pestera BALLICA, presarata cu formatiuni de culoare gri, albastru, verde si alb si a paisprezecea pestera din lume ca adancime - avenul EVREN GUNAY.


Acesta a fost descoperit in 1991, fiind locul stabilirii unui nou record in speologie, in octombrie 2004.

EVREN GUNAY este cea mai adanca pestera din Turcia si Asia, recomandata doar speologilor cu experienta.

Vizitarea pesterilor din Muntii TAURUS de catre turisti poate fi riscanta in perioadele ploioase, deoarece pesrerile se pot inunda !

Pentru calatoria ta in TURCIA, consulta si locatiile propuse de NIAD TRAVEL, AICI !

x

NEWSLETTER

AFLA TOATE NOUTATILE

Daca vrei sa fii primul care afla despre noutati, promotii, scrie-ne adresa ta de e-mail mai jos si-ti vom trimite periodic newsletter-ul NiadTurism.