Contacteaza-ne 0758 55 88 18

Placeholder

BALCHIK - Locul de suflet al Reginei Maria !

BALCHIK. Cine nu a auzit de faimosul Castel al Reginei Maria a României, care și-a ridicat aici o reședința de vară chiar pe malul mării, în mijlocul unui parc de o frumusețe rară ? Sau de orășelul cochet, cu străzi șerpuite, în pantă, situat pe o colină cu faleze albe...

Placeholder

Planifica-ti inteligent LUNA DE MIERE ! Cateva sfaturi utile !

Pentru cei care doresc să-și facă o lună de miere cât mai frumoasă (și suntem siguri că toți cei aflați în astfel de situații doresc asta !), NIAD TRAVEL s-a gândit să vă dea câteva sfaturi ! Prima călătorie ca și soț-soție trebuie să fie memorabilă, romantică, fără stress și fără cheltuieli...

Placeholder

Turism culinar in Grecia (Creta) - PORTOKALOPITA.

Acest desert tradițional grecesc constă din foi de fillo stratificate sau rupte, care sunt amestecate cu o cremă de iaurt cu aromă de portocală. Când este coaptă, tortul este stropit cu un sirop gros, din zahăr, cu portocale. #PORTOKALOPITA este un desert clasic grecesc,care vine în diferite...

Placeholder

Turism culinar in Turcia - KAZANDIBI.

Datând din vremurile otomane,#KAZANDIBI este un fel de mâncare turcească care poate fi tradus prin budincă arsă,referindu-se la fundul ars al tigaii în care este gătită. Desertul este format din unt,lapte,făină de orez,zahăr,amidon și arome precum vanilie,apă de trandafiri sau gumă de mastic....

Placeholder

Turism culinar in Turcia - PATLICAN SALATASI

#PatlicanSalatasi (PATLICAN SALATASI) este o salată turcească făcută cu vinete prăjite ca ingredient principal. #PatlicanSalatasi (PATLICAN SALATASI) va avea un gust ușor diferit în fiecare restaurant,în funcție de preferințele personale ale bucătarului. Pe lângă vinetele prăjite,salata se...

Placeholder

Turism culinar in Maroc - CHICKEN TAGINE

După cum sugerează și numele, ingredientul vedetă din acest fel de mâncare tradițional marocan este puiul, de preferință bucăți de pui cu oase, cum ar fi pulpele, de exemplu. Ca și alte feluri de mâncare preparate la tajine, acest soi de pui este pregătit în vasul de gătit conic denumit...

Placeholder

Turism culinar in Kenya - WALI WA KUKAANGA.

WALI WA KUKAANGA este un fel de mâncare delicios din Kenya, preparat prin combinarea orezului fiert cu turmeric, ceapă, ulei și legume precum morcovi, mazăre și porumb. Combinația de orez și legume este apoi prăjită, iar întregul fel de mâncare este servit ca garnitura la preparatele cu pui....

Placeholder

Turism culinar in Tunisia - KAAK WARKA.

KaakWarka (KAAK WARKA) sunt produse de patiserie tunisiene tradiționale în formă de inele,similare vizual cu gogoșile. Sunt umplute cu marțipan aromat cu apă de trandafiri. Acest preparat dulce este făcut cu o combinație de făină, unt, apă, migdale, zahăr și apă de trandafiri. Aluatul se...

Placeholder

Turism culinar in Grecia - APAKI (Creta).

APAKI este o delicatesă cretană care se prepară în mod obișnuit din cotlet de porc,care se afumă folosind o combinație de lemn și diverse ierburi,cum ar fi oregano,maghiran,cimbru sau salvie. Se crede că acest mod de preparare provine din timpurile bizantine,când oamenii îl foloseau pentru a...

Placeholder

Turism culinar in Tunisia - FRICASSE.

FRICASSE este un sandwich tradițional tunisian care este plin de arome, dar și cu multe calorii. Baza este făcută cu făină, ouă, ulei, sare, apă și drojdie și este apoi modelată în rulouri rotunde sau alungite care sunt prăjite în ulei fierbinte și umplute cu ton, hummus, ouă fierte, capere,...

Placeholder

Turism culinar in Grecia - MILOPITA.

Plăcinta cu mere în stil grecesc este un desert clasic care apare în multe variante din toată Grecia. Este fie preparata ca o prăjitură bogată de cafea care asociaza merele condimentate cu scorțișoară și aluatul moale, cu unt, sau ca o simplă plăcintă în care produsele de patiserie sunt...

Placeholder

Turism culinar in Tunisia - MECHOUIA SALAD.

#MechouiaSalad (MECHOUIA SALAD) este o salată tunisiană făcută cu ceapă, ardei, roșii și usturoi tocate, dupa ce au fost preparate la grătar, presărate cu ulei de măsline și condimentate cu chimen, sare și piper negru. Salata este apoi, în mod obișnuit, garnisită cu ouă fierte, măsline sau...

Placeholder

Turism culinar in Grecia - Branza MALAKA (Creta)

MALAKA este o brânză proaspătă,grecească, tip caș,  originară din Creta. Branza MALAKA se face din lapte de oaie (sau o combinație de lapte de oaie și capră) în timpul primei formări a brânzei Graviera. Brânza are o textură moale și umedă, cu o aromă tipică lăptoasă. Este adesea...

Placeholder

Turism culinar in Turcia - IZMIR KOFTE

#IzmirKofte (IZMIR KÖFTE) este un fel de mâncare turcească ce constă din köfte (chiftele),ardei și cartofi într-un sos simplu de roșii. Acest deliciu culinar poate fi preparat fie pe aragaz,fie la cuptor. Köfte sunt de obicei făcute cu carne de vită sau miel,ceapă,făină,pâine veche și...

Placeholder

Turism culinar in Grecia - KOKORETSI.

Kokoretsi este un fel de mâncare tradițional grecesc preparat din măruntaie de miel sau capră care sunt tocate în bucăți mici, condimentate apoi cu suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper. Aceste maruntaie se pun apoi pe frigărui, se acopera cu grăsime pentru a menține bucățile în loc,...

Placeholder

Turism culinar in Grecia - PASTITSADA.

#PASTITSADA este un fel de mâncare tradițional grecesc ce provine din Insula Corfu la care se folosesc, de obicei, bucăți de cocoș sau de carne de vită. Carnea este sotată într-un sos aromat pe bază de roșii alături de ceapă, usturoi, ulei de măsline, vin și diferite condimente care includ de...

Placeholder

Turism culinar in Turcia - SUPANGLE.

#SUPANGLE este un desert turcesc popular care constă dintr-un strat de bază din crema de tort care este acoperita cu budincă de ciocolată. Budinca se face cu lapte,zahăr,făină,pudră de cacao,unt și ciocolată neagră. #SUPANGLE este în mod tradițional garnisit cu nuci măcinate,migdale,fistic...

Placeholder

Turism culinar in Turcia - CEZERYE.

#CEZERYE este un desert turcesc originar din Mersin. Se prepara din morcovi rasi caramelizați,zahăr și nuci,alune sau fistic,deși alunele sunt cea mai tradițională opțiune. Numele "cezerye" este derivat din cuvântul "cezer",adică morcov. Odată pregătit,preparatul este fie rulat în...

Placeholder

Turism culinar in Turcia - KEŞKÜL.

NIAD TRAVEL te introduce in fascinanta lume a gastronomiei turcesti ! Informeaza-te inainte de a pleca intr-o destinatie pentru a putea profita la maxim de respectiva calatorie ! Asta inseamna "CALATORESTE DESTEPT !" Acum vom vorbi despre : KEŞKÜL. #KESKUL (KEŞKÜL),budinca de lapte cu...

Placeholder

Turism culinar in Tunisia : HARISSA.

#HARISSA este o pastă picantă tradițională originară din Tunisia. Această pastă picantă este făcută cu ardei roșii prăjiți ca ingredient principal, împreună cu ulei de măsline, condimente și ierburi, cum ar fi chimen, coriandru, chimion și usturoi. Există atât de multe variante de #HARISSA...

Placeholder

Turism culinar in Tunisia : BRIK.

#BRIK-ul tunisian este un fel de mâncare popular care încorporează aluat umplut cu o varietate de ingrediente sărate. În mod tradițional, aluatul "malsouqa" este folosit pentru a crea #BRIK, dar produsele de patiserie mai disponibile sunt utilizate în mod obișnuit ca înlocuitor. #BRIK-ul este...

x

NEWSLETTER

AFLA TOATE NOUTATILE

Daca vrei sa fii primul care afla despre noutati, promotii, scrie-ne adresa ta de e-mail mai jos si-ti vom trimite periodic newsletter-ul NiadTurism.