
Turism culinar in Bulgaria : GUVECH (Ghiveci)
NIAD TRAVEL te introduce in fascinanta lume a turismului culinar !
Această tocăniță sau caserolă tradițională este tipică bucătăriei balcanice și poartă numele vasului de lut sau faianță în care este preparat în mod tradițional - guvech.
Guvech-ul bulgaresc provine din cuvântul turcesc güveç (adică oală din faianță) și sugerează originile turcești ale acestei specialități.
De obicei,preparatul constă dintr-o varietate de legume de sezon, carne, condimente și ierburi, care se gatesc timp de ore întregi, rezultând un fel de mâncare plina de o aromă unică.
Legumele tipice folosite pentru prepararea acestui fel de mâncare includ cartofi, vinete, ardei, roșii, ceapă, morcovi, dovlecei, mazăre și okra, în timp ce selecția de condimente și ierburi include de obicei piper, boia, mentă, pătrunjel și usturoi.
Adăugările obișnuite la aceasta specialitate includ ouă și ciuperci și, deși felul de mâncare este de obicei preparat cu carne (carne de porc, carne de vită, pui sau miel), unele versiuni necesită utilizarea peștelui sau prepararea unui guvech fără carne.
Există numeroase soiuri de guvech cunoscute sub denumiri ușor diferite în țările balcanice, Turcia și Orientul Mijlociu.
În Bulgaria, guvech-ul se bucură în mod tradițional în timp ce fierbe la aburi, însoțit de un castron de salată shopka, pâine și un pahar de vin roșu alaturi.
Locatii de cazare in BULGARIA, atent selectionate de catre NIAD TRAVEL, gasesti AICI !
Pentru oferte personalizate de sejur in #BULGARIA, contactati #NIADTRAVEL pe adresa de e-mail : vacante@niadturism.ro, la numarul de telefon : 0758.55.88.18. sau solocita oferta AICI !