
Turism culinar in Bulgaria : KYOPOLOU.
NIAD TRAVEL te introduce in fascinanta lume a turismului culinar !
#KYOPOLOU este un delicios preparat din legume care,cel mai frecvent, este asociat cu Bulgaria, deși este popular si in Turcia.
În cea mai simplă formă, #KYOPOLOU se face cu vinete prăjite și usturoi, dar are numeroase variante regionale.
Unele versiuni includ ardei kapia prăjiți, roșii, ceapă, ardei iute, frunze de dafin și pătrunjel.
În unele regiuni, bucătarilor le place să adauge nuci măcinate la acest preparat.
#KYOPOLOU este un fel de mâncare care nu are o utilizare unică : se consumă intins pe pâine sau pe biscuiți sarati, dar poate fi servit și ca un condiment care însoțește diverse feluri de mâncare la grătar și, în unele cazuri, se consumă chiar și ca salată .
Preparatul este,de obicei,facut acasă, la sfârșitul verii sau toamna, depozitat în borcane și consumat pe tot parcursul anului.
Tot NIAD TRAVEL iti propune si locatiile unde poti degusta cea mai buna #KYUPOLOU, dupa cum au declarat specialistii :
- Restaurant SUN MOON – Sofia, Bulgaria.
Locatii de cazare in BULGARIA, atent selectionate de catre NIAD TRAVEL, gasesti AICI !
Pentru oferte personalizate de sejur in #BULGARIA, contactati #NIADTRAVEL pe adresa de e-mail : vacante@niadturism.ro, la numarul de telefon : 0758.55.88.18. sau solocita oferta AICI !